Dacă în 2018 nici o grădiniță din raionul Ungheni nu a fost reparată sau dotată din ajutorul oferit de Guvernul României, potrivit Olgăi Popa, șefa interimară a Direcției Educație, atunci în acest an 4 vor beneficia de 1700000 de lei.

E vorba de Sculeni, Mănoilești, Zagarancea și Măcărești. Primelor trei li se acordă un sprijin de 1200000 lei, ceea ce ar însemna că fiecare dintre ele va primi câte 400000 lei. Cea mai mare sumă va merge la Măcărești, unde se vor face reparații exterioare ale instituției preșcolare.Potrivit Iuliei Pancu, care la moment suplinește funcția de președinte al raionului Ungheni, dar până acum o lună șefă a Direcției Educație, principalul criteriu de selectare a grădinițelor a fost cel de ordinul numeric al copiilor din localitate și al problemelor majore cu care se confruntă acestea.

Conform spuselor ei, primăriile din Măcărești și Mănoilești sunt unicele autorități publice, care vor utiliza direct banii primiți pentru problema cu care se confruntă – reparație exterioară a imobilului și capitală a acoperișului.

Celelalte primării, deși vor rezolva unele chestiuni importante pentru buna funcționare a grădinițelor, au solicitat acest suport financiar ca ajutor pentru ca să se economisească din mijloacele bugetare cu scopul de a canaliza eforturile la soluționarea problemelor majore. La Sculeni și Zagarancea se va extinde numărul de grupe prin reparația unor încăperi care acum se află într-o stare deplorabilă.

mai mult la :  unghiul.com/gradinite-renovate-in-ungheni-din-banii-romaniei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here