La Ungheni a fost deschis un Centru multifuncțional care va purta numele „Reginei Maria”. La inaugurare a participat și ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Noul centru va activa în cartierul Berești din municipiul Ungheni. Reconstrucția Centrului Cultural Multifuncțional din cartierul Berești al Ungheniului a început în anul 2017, grație unui proiect finanțat de Fondul de Solidaritate al Poloniei.

Finalizarea lucrărilor de renovare și dotarea instituției cu cele necesare va fi posibilă, datorită ajutorului acordat de către Primăria sectorului 5 al Bucureștiului, cu care primăria Ungheni a semnat un accord de cooperare în luna august al anului curent. La finele lunii octombrie, Consiliul Local al sectorului 5 București a aprobat deja suma de 1 milion de RON (circa patru milioane de lei moldovenești)  pentru reabilitarea Centrului socio-cultural multifuncțional din municipiul Ungheni.

Aici a fost amenajată o sală de bibliotecă, o sală multifuncțională, o sală-galerie, spații pentru desfășurarea cluburilor pe interese, o sală de sport, dar și un centru de asistență medicală. Tot aici este și biroul polițistului de sector și oficiul poștal.

De notat că Bereștiul este un cartier periferic al municipiului Ungheni. Până în 1973, a fost un sat mic din preajma Ungheniului, ulterior fiind inclus în componența orașului Ungheni.

mai mult la :  deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here