Trupe romanesti in Republica Moldova? Ministrul Apararii de la Bucuresti face precizari, dupa ce rusofonii de la Chisinau au luat foc

0
113

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, afirma ca infiintarea unui batalion mixt romano-moldovean nu ar implica transferul de trupe romanesti in tara vecina, ministrul declarand ca o parte a mediului politic din Moldova ”s-a inflamat foarte mult”, desi discutiile cu omologul sau au fost de principiu.

Prezent duminica la un eveniment in Cetatea Aradului, ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a fost intrebat de jurnalisti despre infiintarea unui batalion mixt romano-moldovean, dupa ce discutii au avut loc, la inceputul anului, intre ministrii Apararii ai celor doua tari.

Fifor a spus ca discutiile de la Chisinau cu omologul sau Eugen Sturza au fost de principiu si a aratat ca in urma acestora o parte a mediului politic din Republica Moldova ”s-a inflamat foarte mult”.

”Este o discutie pe care am purtat-o cu omologul meu, excelenta sa Eugen Sturza la Chisinau, si la Bucuresti am discutat acest lucru. S-a inflamat foarte mult atunci o parte a mediului politic din Republica Moldova, probabil ca nu s-a inteles foarte bine, nimeni nu a vorbit de deplasarea unor trupe romanesti in Republica Moldova, nu am avut niciodata in gand o astfel de chestiune, este vorba de un format de pregatire mixta romano-moldoveana. De altfel, soldatii moldoveni participa la exercitii pe care Armata Romana le organizeaza in tara si avem o colaborare, zic eu, foarte buna”, a declarat Mihai Fifor, citat de news.ro.

Ministrul a precizat ca discutiile au fost ”despre o formula asemanatoare batalionului mixt pe care il avem pentru proiectul Tisa”, respectiv o unitate pentru situatii de urgenta, care sa poata fi operativa si sa intervina cand este nevoie.

mai mult la :  www.aktual24.ro/trupe-romanesti-republica-moldova-ministrul-apararii-de-la-bucuresti-face-precizari-dupa-ce-rusofonii-de-la-chisinau-au-luat-foc/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here