Un nou program de granturi pentru moldovenii din diaspor─â

0
5

Biroul pentru Rela╚Ťii cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat a lansat ├«n parteneriat cu Organiza╚Ťia Interna╚Ťional─â pentru Migra╚Ťie (OIM), misiunea ├«n Moldova, un nou subprogram de granturi tematice ÔÇ×Proiecte de Crowdfunding ale DiasporeiÔÇŁ. ├Än cadrul acestuia, patru granturi a c├óte 1.500 de franci elve╚Ťieni vor fi oferite cet─â╚Ťenilor moldoveni de peste hotare pentru sus╚Ťinerea utiliz─ârii platformelor de crowdfunding na╚Ťionale ╚Öi interna╚Ťionale, cu scopul de a realiza proiecte cu impact social ╚Öi caracter durabil ├«n Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de pres─â al BRD, vor ob╚Ťine finan╚Ťare proiectele care prev─âd o campanie online de colectare de fonduri, propuse de c─âtre membrii diasporei Republicii Moldova, persoane fizice sau grupuri de ini╚Ťiativ─â, realizate p├ón─â pe 1 iunie 2017.

Olga Coptu, ╚Öefa BRD a declarat c─â sus╚Ťinerea oferit─â ├«n cadrul acestui subprogram va fi conform principiului de ÔÇ×matching grantsÔÇŁ. Adic─â, suma granturilor va fi transferat─â condi╚Ťionat, dup─â finalizarea cu succes a campaniei de crowdfunding ╚Öi colectarea prin intermediul acesteia a unei sume egale cu cea a grantului.

Dosarele de aplicare pot fi depuse online, ├«n perioada 10 octombrie 2016 ÔÇô 30 noiembrie 2016.

Programul Diaspora Engagement Hub este implementat de BRD, ├«n parteneriat cu OIM Moldova, ├«n cadrul proiectului ÔÇ×Consolidarea cadrului institu╚Ťional al Republicii Moldova ├«n domeniul migra╚Ťiei ╚Öi dezvolt─âriiÔÇŁ, finan╚Ťat de Agen╚Ťia Elve╚Ťian─â pentru Dezvoltare ╚Öi Cooperare (SDC).

smith-diaspora-md

http://independent.md/un-nou-program-de-granturi-pentru-moldovenii-din-diaspora/#.V_zaCSS84QY

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here