Stimați prieteni,

Am tot sperat ca partidele declarate unioniste să renunțe la participarea în aceste alegeri și să sprijine blocul ACUM în acest scrutin de maximă importanță pentru viitorul românesc al Basarabiei.

Din păcate, s-a dovedit că interesele personale ale unor lideri unioniști, în special dorința de a scapa de pușcărie au primat, aceștia devenind candidați spoiler. O dovadă în acest sens este jocul PL de-a alianța cu ACUM și rolul de acoperire prestat de zisa convenție euro-unionistă care a dispărut la fel de repede cum a și apărut. Mai mult, PL și Dorin Chirtoacă și-au făcut un obiectiv din a-i ataca pe Maia Sandu și Andrei Năstase, cu care chipurile ar dori o alianță postelectorală, uitând cu totul de PSRM și Igor Dodon.

Este important ca în aceste alegeri să primeze logica și realismul. Un vot acordat unioniștilor penali care au intrat în cursa electorală numai pentru a scăpa de pușcărie este un vot dat lui Dodon și partidei ruse.

ACUM mai mult ca oricând este necesar să ieșim la vot în număr cît mai mare. Cu cât vom ieși mai mulți la vot cu atât victoria blocului ACUM va fi mai legitimă iar șansele de fraudare vor scădea.

Anatol Salaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here