28.2 C
Chișinău
vineri, 19 iulie 2024

Igor Grosu, spicherul parlamentului din Moldova : Vizita de lucru la Baku, Azerbaidjan

Must read

Igor Grosu  : Am purtat o discuție constructivă cu prim-ministrul Republicii Azerbaidjan, Ali Asadov, despre consolidarea relațiilor moldo-azere, în special pe plan economic, comercial, turism și investițional.

Autoritățile de la Chișinău sunt determinate să asigure un climat prielnic investițional pentru Republica Moldova, cu reguli egale de joc, concurență onestă, astfel încât oamenii de afaceri să poată investi în țara noastră. Doar așa vom reuși să cream locuri de muncă bine plătite.
Am discutat despre intensificarea relațiilor moldo-azere la nivel de comisii interguvernamentale care va permite valorificarea unor oportunități ulterioare în beneficiul oamenilor de afaceri din ambele state. La moment, în Republica Moldova, activează 113 de întreprinderi cu capital azer.

Mi-am exprimat recunoștința pentru decizia Guvernului de la Baku din 15 februarie de a ridica restricțiile de călătorie legate de pandemie și că Republica Moldova a fost inclusă în lista statelor cetățenii cărora pot călători în Republica Azerbaidjan pe cale aeriană fără accept prealabil de la autoritățile locale.

Un subiect important de pe agenda discuțiilor a fost criza energetică și am subliniat importanța strategică a coridorului sudic al gazelor pentru diversificarea surselor și rețelelor de import a gazelor natural. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării de la Chișinău lucrează pentru a asigura securitatea energetică Republicii Moldova, prin proiecte de viitor. Vom căuta soluții astfel încât locuitorii țării noastre să treacă cu bine peste această perioadă dificilă.

Igor Grosu

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Actualitatea Moldovei ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura