Rusia atacă portul din Odesa la o zi după semnarea acordului pentru exportul cerealelor. Ucraina: Putin „scuipă în față” ONU și Turcia

0
230

Josep Borrell: Atacul de la Odesa demonstrează încă o dată dispreţul total al Rusiei faţă de dreptul şi angajamentele internaţionale

ACTUALIZARE 15:50 Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru afaceri externe, Josep Borrell, a condamnat ferm sâmbătă atacul rusesc asupra portului ucrainean Odesa şi a criticat Moscova pentru agresiunea împotriva unei ţinte cruciale de export de cereale, la o zi după ce a semnat un acord de deblocare a exporturilor ucrainene de cereale din fosta republică sovietică.

„UE condamnă ferm atacul cu rachete ruseşti asupra portului maritim din Odesa. Lovirea unei ţinte esenţiale pentru exportul de cereale la o zi după semnarea acordurilor de la Istanbul este deosebit de condamnabilă şi demonstrează încă o dată dispreţul total al Rusiei faţă de dreptul şi angajamentele internaţionale”, a scris Borrell pe Twitter.

​​Reacția SUA după atacul din Odesa

ACTUALIZARE 14.20 Ambasadorul SUA la Kiev a spus că Moscova ar trebui să fie trasă la răspundere pentru lovitura „revoltatoare” asupra orașului-port Odesa.

Lasă un răspuns