Poliţia din Berlin a deschis o anchetă într-un caz de presupusă otrăvire a doi jurnalişti ruşi care au participat la o conferinţă organizată, luna trecută, în capitala germană, de criticul Kremlinului rus Mihail Hodorkovski, informează un material publicat de The Guardian.

Sursa citată anunţă că biroul de investigaţii criminale al oraşului a confirmat presei germane că a deschis cazul după ce rapoartele grupului rusesc de investigaţii Agentsvo au fost preluate de ziarul de duminică Welt am Sonntag.

Agentsvo a relatat că cele două femei au avut simptome care indicau o posibilă otrăvire în jurul datei evenimentului de la sfârşitul lunii aprilie.

Femeile participaseră la evenimentul de la Berlin la care Hodorkovski ţinuse o conferinţă. Una dintre femei, care a declarat că nu se simţea bine înainte de conferinţa din 29 şi 30 aprilie, s-a dus singură la spitalul Charite din centrul Berlinului. Numele acesteia nu a fost dezvăluit. Cealaltă este Natalia Arno, directoarea Fundaţiei Rusia Liberă, o organizaţie non-profit cu sediul în SUA.

mai mult la :

/epochtimes-romania.com/

Lasă un răspuns